lauantai 14. tammikuuta 2017

Pakollinen alkuesittely


Hei ja tervetuloa Biffcos - cosplay sivustolle! Sivuja ylläpidän minä, Biffe (tai Bihve). Olen vuosimallia -92, naispuolinen harrastaja. Asun etelä-suomessa, tällä hetkellä tuusulassa. Cosplayn lisäksi harrastan valokuvausta ja kuvataidetta.

Olen aiemmin ylläpitänyt kahta blogia, joista toinen oli cosplay painotteinen. Blogien suosion kadottua, tein facebook sivuston cosseilleni. Lisäksi minut löytää tottakai worldcosplay sivustolta ja deviantartista. Kaikkein aktiivinsin olen kuitenkin twitteristä, jota päivitän jatkuvalla syötöllä. Facebook on ehkä virallisin sivustoni ja sinne sisältöä tulee suppeasti, kun taas twitter on turhankin henkilökohtainen, joten cosplay asiat hukkuvat sinne herkästi. Tämä blogi on luotu tarkempaa sisältöä varten. Tämä on se paikka, jonne tulen postaamaan wip-kuvia, suunnitelmia, tekopostauksia, photoshoot kuvia ja laidasta laitaan kaikkea mahdollista, mikä muihin sivustoihin ei istu. Postaustoiveita otan tottakai vastaan ja tavoitteeni on tehdä tutoriaalimaisia postauksia oudoimmista tuotoksistani.

Linkki vanhaan blogiin löytyy sivun reunasta, jonka pidän säilössä eräänlaisena arkistona yleisön pyynnöstä.  Lisäksi haluan arkistoida vähän omaa historiaani tänne, joten seuraavaksi kerron teille vähän juuriani harrastajana ja kerron itsestäni vähän turhaa infoa.


Aloitin cosplayn jo vuonna 2009, mutta ensimmäisen kunnollisen cossiasun tein vuonna 2010. Ihan eka conini oli Animecon VI (2008). Yhdessä Mourun kanssa menimme ekan kerran yhdessä Desuconiin (2009) Jonka jälkeen conit ovat olleet vuoden kohokohta ja loppua ei näy.


Asuja on tullut tehtyä jo useampi, tällä hetkellä luku on pyöreä 50. Ensimmäinen kisani ikinä oli Mimiconin Gotta Gijinka'em All! - kisa, jossa sijoituin 1. Shiranui -gijinka asullani. Tuon jälkeen rohkaistuin jatkamaan innokkaammin cossaamista ja kisaamista. Muita sijottumisia ja kunniamainintoja on tullut parikin kappaletta, mutta tavoitteena on saada sijottuminen vähän isommassa kisassa. Juoksen yleensä pukukisoissa, sillä kansainväliset kisat eivät inspiroi ja esityskisaaminen on kaukainen haave.

Lisäksi tottakai arvostan itse cosplayssa juuri kädentaitoja, joten haluan kisata siitä, miltä asuni näyttää, kuin siltä, miltä itse näytän tai esiinnyn. Näin karkeasti ilmaistuna.. Ylipäätään cosplay on just mun juttu siitä syystä, että käsillä tekemisellä ja luovuudella pääsee pitkälle. Harrastuksena kultaakin arvokkaampi myös kokemusten ja uusien tuttavien takia. Cosplay on kuin elämäntapa, joka ottaa, antaa ja opettaa.

Cossaajana olen hyvin itsekriittinen ja valikoin asuni tarkoin. Itsetuntoni ei ole paras vahvuuteni, mutta se on kasvanut paljon vuosien varrella ja koen kehittyväni jatkuvasti. Vahvuuteni on ehdottomasti maalaaminen ja kaikki muu luova paskartelu propeista outoihin viritelmiin. Ompelemisesta en pidä ja vältän usein monimutkaisia asuja. Toisaalta tavoitteeni on myös vähän kehittyä ompelussa ja kaavoittamisessa paremmaksi. Kierrätys on lähellä sydäntäni ja ei ole suurikaan ihme jos yutakani onkin (vanha)verho. Tykkään ajatuksesta, ettei materiaalien tarvitse olla ne kaikkein kalliimmat kankaat. Onhan sekin taito, jos osaa tehdä pahvista armorin, worblan sijaan.

 

Asun yhdessä kumppanini, Mourun kanssa. Käymme yhdessä coneissa ja teemme usein paricosseja. Lisäksi kuvaan paljon Mourun asuja ja olen kirjaimellisesti hänen oma hovikuvaajansa. Vastavuoroisesti hän usein kuvaa minun asujani. Mouru on se ihminen, joka kulkee vierelläni tapahtumissa ja jonka kanssa vietän suurimman osan ajastani. Taloudestamme löytyy myös kissa, Saatana, johon tulette varmasti tutustumaan.

Siinä olin nyt infoa kiinnostuneille. Tervetuloa vielä kerran ja toivotaan että tämä blogi pysyy aktiivisena ja onnistun luomaan teille mielenkiintoista luettavaa. Muutosta aiempiin vuosiin.. on toivottavasti monipuolisemmat ja hyödyllisemmät sisällöt. Tottakai paljon kuvia.

Tämä oli pakollinen alkuesittely, kiitos ja näkemiin. Nähdään oikeiden postausten merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti